Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti.

Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan teossa?

Inhimillisyys, ihmisten hyvinvointi ja se, että olen heikomman puolella. Kansanedustajana edistäisin vanhusten, lapsiperheiden ja heidän hyvinvointiaan tukevien kansalaisjärjestöjen toimintaa.

Miten nämä arvot ovat muotoutuneet?

Varmasti pitkälle omasta taustasta. Minut on otettu lapsena huostaan ja se pelasti minun oman elämäni. Olen itse saanut apua, ja haluan, että kaikki lapset Suomessa pidetään turvassa. Meillä on myös paljon päihderiippuvaisia, joita ei kohdella tällä hetkellä oikein. Riippuvuussairaudet ovat kovia sairauksia ja myös niitä sairastavilla on oikeus saada ihmisarvoisia palveluita. Meidän yhteiskuntamme on vain niin vahva kuin sen heikoimmat jäsenet.

Millainen luonne olet?

Olen maailmanparantaja ja ikuinen optimisti, haluan nähdä aina toivoa ja mahdollisuuksia. Yksi iso kokemus oli työ Norjassa – kielestä, kulttuurista ja kaikesta muusta selviytyminen antoi uskoa, että pärjään missä vain.

Meidän yhteiskuntamme on vain niin vahva kuin sen heikoimmat jäsenet

Olet kulkenut pitkän poliittisen polun. Mikä on sen tärkein oppi?

Ehdottomasti se, että yhdelläkin ihmisellä on merkitystä. Jos tekee kovasti töitä, puuttuu epäkohtiin ja avaa suunsa, kun on sanottavaa, sillä saa muutosta aikaan. Kunniaa ei tarvitse saada aina itselleen, ja yleensä onnistuminen vaatiikin sen, että saa hyvillä perusteluilla porukkaa taakseen.

Sinusta on sanottu, että olet rakentaja, et riitelijä. Mitä se tarkoittaa?

Politiikka vaatii yhteistyökykyä ja kompromisseja. Omat näkemykset eivät ole ainoita oikeita, vaan niistä pitää tarvittaessa joustaa. Kaikkeen on aina toinenkin näkökulma, ja pitää ymmärtää, että se voi tuoda päätöksiin paljon viisautta ja syvyyttä.

Miten soteuudistus sujui?

Vaikka uudistus on tehty, valmis se ei ole. Nyt hyvinvointialueille pitää antaa rauha kehittää, koska näin ison muutoksen tulosten näkyminen vie ainakin viisi vuotta. Asioita voidaan tehdä ja rahaa kohdistaa eri tavalla, mutta on järjetöntä puhua jo nyt siitä, että sote-palveluista leikattaisiin pari miljardia tai lähdettäisiin heti tekemään isoja muutoksia ja yhdistelemään hyvinvointialueita.

Mitä merkitystä on sillä, että maakunnalla on omia kansanedustajia?

Paljonkin, ja toivon, että lahtelaiset äänestävät lahtelaisia ehdokkaita. Me olemme Suomen merkittävin elintarviketeollisuuden keskittymä, meillä on sähköisen liikenteen klusteri ja olemme Suomen johtava seutu ympäristöosaamisessa. Meillä on puhdas vesi, ja siksi Hartwall, joka on Pohjois-Euroopan suurimpia panimoita. Fazer taas tulee tänne sen takia, että meillä on päästötön kaukolämpö ja sähköntuotanto. Olemme myös liikunnan ja kulttuurin huippukaupunki. Kaikkea tätä meidän pitää nostaa esille ja saada valtion huomiota ja tukea.

Mistä asiasta sinua ei toistaiseksi ole tunnettu kovin hyvin?

Pidän laulamisesta ja olen laulanut paljon erilaisissa juhlissa. Toisaalta en muista kovin hyvin sanoja, joten olen parhaimmillani karaokelaulajana. Olen myös popkornifriikki!

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta Lue lisää ehdokkaasta

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Lahden Kokoomuksen koulutusleikkaukset ovat porvarihallituksen esimakua

Viime syksynä monet meistä seurasivat epäuskoisen mykistyneinä, kun Lahden kaupunginvaltuusto päätti Kokoomuksen johdolla säästää miljoonaa euroa kaupungin perusopetuksesta. Juuri sinä hetkenä, kun lasten ja...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää