Hyvinvointi. Arvokkainta mitä meillä on.

Sosialidemokraatit ovat rakentaneet suomalaista hyvinvointivaltiota jo yli 120 vuoden ajan. Suomi on kehittynyt pienestä ja köyhästä maasta yhdeksi maailman onnellisimmista yhteiskunnista. Suomen tarina on rakennettu vahvalle hyvinvointivaltiolle, joka on mahdollistanut osaamisen, innovaatioiden ja vaurauden synnyn. Nyt jos koskaan, koronakriisin myötä, hyvinvointivaltion arvo on tullut entistä konkreettisemmin näkyväksi ja tuntuvaksi ihmisten elämässä.

Pian käydään historian ensimmäiset hyvinvointialuevaalit. Vaalit ovat merkittävät monellakin tapaa. Ensimmäiset aluevaltuustot tekevät hyvinvointialueiden kehityksen kannalta merkittäviä päätöksiä, jotka koskevat esimerkiksi palveluiden sisältöä, hoitoon pääsyä ja henkilöstön työoloja. Tehdyt päätökset vaikuttavat meidän jokaisen arkeen ja hyvinvointiin.

Ihmisten hyvinvointi on SDP:lle sydämenasia. Haluamme huolehtia siitä, että jokainen ihminen saa tarvitsemaansa apua ja tukea. Jokaisen suomalaisen on asuinpaikasta riippumatta voitava luottaa siihen, että hoitoon pääsee tarvittaessa.

Me haluamme, että kaikilla alan ammattilaisilla on mahdollisuus tehdä työnsä asiallisesti ja kunnolla, omasta hyvinvoinnista ja ammattitaidosta tinkimättä. Se tarkoittaa sitä, että ammattitaidon kunnioitus näkyy mahdollisuutena keskittyä laadukkaaseen hoitotyöhön.

Oikea-aikaiset palvelut säästävät rahaa ja luovat hyvinvointia. Korona-ajan hoito- ja hoivavelan purkaminen on äärimmäisen tärkeä tehtävä. Jos sitä ei hoideta kunnolla, on sillä kauaskantoiset seuraukset, joista maksetaan inhimillisesti ja taloudellisesti korkea hinta.

Hyvinvointi on arvokkainta mitä meillä on. Suomalaisten suuri enemmistö pitää sosiaali- ja terveyspalveluita tärkeimpinä poliittisina kysymyksinä. Niistä palveluista päätetään sunnuntaina 23.1.2022. Nyt on aika äänestää!

Sanna Marin
SDP:n puheenjohtaja, pääministeri

Kimi Uosukainen

25-vuotias opiskelija ja hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan pj Lue lisää ehdokkaasta

Hyvinvointivaltion kohtalonhetki

Sunnuntaina 23. päivä tammikuuta tehdään historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomen 115-vuotisessa vaalihistoriassa valitaan erilliset aluevaltuutetut päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista. Samalla eräänlaiseen päätökseen tulee vuosikymmeniä jatkunut...

Pidetään järjestöt mukana uudistuksessa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on sekä kuntien että tulevien hyvinvointialueiden lakisääteinen tehtävä. Tämä on tehtävä laaja-alaisesti yhteistyössä kolmannen sektorin sekä asukkaidensa kanssa. Sosiaali- ja terveysalan...

Valta vaaleissa valituille päättäjille

Uudessa aluehallintomallissa ei voida mennä pienten klikkien hallitsemaanpäätöksentekoon. Valta on säilytettävä vaaleilla valitulla valtuustolla ja senpäättämillä toimielimillä. Tulevissa aluevaaleissa valittavan aluevaltuuston ensimmäinen ja ehkä...

Tutustu ehdokkaisiin

Kimi Uosukainen

25-vuotias opiskelija ja hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan pj

Lue lisää

Heikki Moilanen

Olen Heikki Moilanen. Kahden jo aikuisen lapsen isä. Järjestöaktiivi.

Lue lisää

Inga-Maija Hyppölä

Aktiivinen toimija ja edunvalvoja. Kulttuuria ja liikuntaa harrastava mummo.

Lue lisää

Janne Virtanen

Lahtelainen lääkäri, luottamusmies ja sivistyslautakunnan jäsen

Lue lisää

Marjut Hakala

Perushoitaja, pääluottamusmies

Lue lisää

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Minna Lampinen

Sosionomiopiskelija, leijonaemo, kaupunginvaltuutettu

Lue lisää

Neea Similä

Tekniikkaa ja taloutta sopivassa suhteessa

Lue lisää

Pekka Komu

Maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Lahden kaupunginvaltuuston 3. vpj.

Lue lisää

Sami Korkiakoski

Sami Korkiakoski - ruohonjuuritason ihmisyyttä!

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää

Ville Kirkonpelto

34-vuotias aviomies, palveluyksikön johtaja sekä hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen

Lue lisää

Maria Mäkynen

32-vuotias koulutuksen asiantuntija, sivistyslautakunnan pj ja tasa-arvon puolustaja

Lue lisää