Hyvinvointivaltion kohtalonhetki

Sunnuntaina 23. päivä tammikuuta tehdään historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomen 115-vuotisessa vaalihistoriassa valitaan erilliset aluevaltuutetut päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista. Samalla eräänlaiseen päätökseen tulee vuosikymmeniä jatkunut sote-uudistus. Monia hallituksia huojuttanut ja edellisen porvarihallituksen kaatanut uudistus on saatu maaliin – SDP:n johdolla.

Näissä vaaleissa ei ole yhdentekevää, ketä äänestää tai äänestäkö lainkaan

Äänestäjät tekevät uurnalla valintoja noin 20 miljardin euron, ihmisarvoisen elämän ja sujuvan arjen mittaluokissa. Näissä vaaleissa ei ole yhdentekevää, ketä äänestää tai äänestäkö lainkaan. Tässä kuussa tehtävillä päätöksillä on suuria vaikutuksia yli 200 000 päijäthämäläisen elämään, terveyteen ja arkeen.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on kansainvälinen menestystarina. Se on siirtänyt huutolaislapset suojaan ja turvaan, nostanut lukuisia suomalaisia kurjista oloista kiinni elämän syrjään ja antanut vaivaistalojen asukkaille ihmisarvon. Hyvinvointivaltiossa ei ole kahden kerroksen väkeä. Jokainen on tärkeä ja jokaisesta pidetään huolta – sukutaustasta, iästä, kotipaikasta tai varallisuudesta riippumatta. Pohjimmiltaan on kyse ihmisyydestä.

Hyvinvointivaltion tulevaisuus ratkaistaan nyt vaaliuurnilla, myös meillä Päijät-Hämeessä

Hyvinvointivaltion tulevaisuus ratkaistaan nyt vaaliuurnilla, myös meillä Päijät-Hämeessä. Vaihtoehdot ovat selvillä. Kokoomuslaisen sydämettömän maalaisjärjen ja kylmänkalvakan talouspuheen alle on kätketty leikkauksia ihmisten hoivasta sekä välttämättömästä toimeentulosta. Terveyspalveluiden yksityistämistä tarjotaan ideologisena diagnoosina ja hoitona jokaiseen vaivaan.

Kuvankauniin pinnan alla puhaltavat arvokonservatiiviset tuulet. Ne tuulet puhaltavat, kun kokoomuslaiset vastustavat nuorten seksuaaliterveyden ja perhesuunnittelun parantamista ottamalla käyttöön alle 25-vuotiaiden maksuton ehkäisy. Teot kokoussaleissa puhuvat enemmät kuin mainostoimistojen viestintäkampanjat. Äänestäjän on oltava tarkkana.

SDP on koko olemassaolonsa ajan tarjonnut ihmistä ymmärtävän, jokaisesta huolta pitävän ja oikeudenmukaisen vaihtoehdon

Onneksi on vaihtoehtoja. SDP on koko olemassaolonsa ajan tarjonnut ihmistä ymmärtävän, jokaisesta huolta pitävän ja oikeudenmukaisen vaihtoehdon. SDP:n johdolla on rakennettu jokaisen mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Tämä työ jatkuu yhä.

On aika hyvinvoinnin seuraavaan askeleeseen. Jokaisesta huolta pitävään ja oikeudenmukaiseen hyvinvointialueeseen – SDP:n johdolla.

Kimi Uosukainen

25-vuotias opiskelija ja hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan pj Lue lisää ehdokkaasta

Pidetään järjestöt mukana uudistuksessa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on sekä kuntien että tulevien hyvinvointialueiden lakisääteinen tehtävä. Tämä on tehtävä laaja-alaisesti yhteistyössä kolmannen sektorin sekä asukkaidensa kanssa. Sosiaali- ja terveysalan...

Valta vaaleissa valituille päättäjille

Uudessa aluehallintomallissa ei voida mennä pienten klikkien hallitsemaanpäätöksentekoon. Valta on säilytettävä vaaleilla valitulla valtuustolla ja senpäättämillä toimielimillä. Tulevissa aluevaaleissa valittavan aluevaltuuston ensimmäinen ja ehkä...

Tutustu ehdokkaisiin

Kimi Uosukainen

25-vuotias opiskelija ja hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan pj

Lue lisää

Heikki Moilanen

Olen Heikki Moilanen. Kahden jo aikuisen lapsen isä. Järjestöaktiivi.

Lue lisää

Inga-Maija Hyppölä

Aktiivinen toimija ja edunvalvoja. Kulttuuria ja liikuntaa harrastava mummo.

Lue lisää

Janne Virtanen

Lahtelainen lääkäri, luottamusmies ja sivistyslautakunnan jäsen

Lue lisää

Marjut Hakala

Perushoitaja, pääluottamusmies

Lue lisää

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Minna Lampinen

Sosionomiopiskelija, leijonaemo, kaupunginvaltuutettu

Lue lisää

Neea Similä

Tekniikkaa ja taloutta sopivassa suhteessa

Lue lisää

Pekka Komu

Maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Lahden kaupunginvaltuuston 3. vpj.

Lue lisää

Sami Korkiakoski

Sami Korkiakoski - ruohonjuuritason ihmisyyttä!

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää

Ville Kirkonpelto

34-vuotias aviomies, palveluyksikön johtaja sekä hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen

Lue lisää

Maria Mäkynen

32-vuotias koulutuksen asiantuntija, sivistyslautakunnan pj ja tasa-arvon puolustaja

Lue lisää