Hyvinvointivaltion kohtalonhetki

Sunnuntaina 23. päivä tammikuuta tehdään historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomen 115-vuotisessa vaalihistoriassa valitaan erilliset aluevaltuutetut päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista. Samalla eräänlaiseen päätökseen tulee vuosikymmeniä jatkunut sote-uudistus. Monia hallituksia huojuttanut ja edellisen porvarihallituksen kaatanut uudistus on saatu maaliin – SDP:n johdolla.

Näissä vaaleissa ei ole yhdentekevää, ketä äänestää tai äänestäkö lainkaan

Äänestäjät tekevät uurnalla valintoja noin 20 miljardin euron, ihmisarvoisen elämän ja sujuvan arjen mittaluokissa. Näissä vaaleissa ei ole yhdentekevää, ketä äänestää tai äänestäkö lainkaan. Tässä kuussa tehtävillä päätöksillä on suuria vaikutuksia yli 200 000 päijäthämäläisen elämään, terveyteen ja arkeen.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on kansainvälinen menestystarina. Se on siirtänyt huutolaislapset suojaan ja turvaan, nostanut lukuisia suomalaisia kurjista oloista kiinni elämän syrjään ja antanut vaivaistalojen asukkaille ihmisarvon. Hyvinvointivaltiossa ei ole kahden kerroksen väkeä. Jokainen on tärkeä ja jokaisesta pidetään huolta – sukutaustasta, iästä, kotipaikasta tai varallisuudesta riippumatta. Pohjimmiltaan on kyse ihmisyydestä.

Hyvinvointivaltion tulevaisuus ratkaistaan nyt vaaliuurnilla, myös meillä Päijät-Hämeessä

Hyvinvointivaltion tulevaisuus ratkaistaan nyt vaaliuurnilla, myös meillä Päijät-Hämeessä. Vaihtoehdot ovat selvillä. Kokoomuslaisen sydämettömän maalaisjärjen ja kylmänkalvakan talouspuheen alle on kätketty leikkauksia ihmisten hoivasta sekä välttämättömästä toimeentulosta. Terveyspalveluiden yksityistämistä tarjotaan ideologisena diagnoosina ja hoitona jokaiseen vaivaan.

Kuvankauniin pinnan alla puhaltavat arvokonservatiiviset tuulet. Ne tuulet puhaltavat, kun kokoomuslaiset vastustavat nuorten seksuaaliterveyden ja perhesuunnittelun parantamista ottamalla käyttöön alle 25-vuotiaiden maksuton ehkäisy. Teot kokoussaleissa puhuvat enemmät kuin mainostoimistojen viestintäkampanjat. Äänestäjän on oltava tarkkana.

SDP on koko olemassaolonsa ajan tarjonnut ihmistä ymmärtävän, jokaisesta huolta pitävän ja oikeudenmukaisen vaihtoehdon

Onneksi on vaihtoehtoja. SDP on koko olemassaolonsa ajan tarjonnut ihmistä ymmärtävän, jokaisesta huolta pitävän ja oikeudenmukaisen vaihtoehdon. SDP:n johdolla on rakennettu jokaisen mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Tämä työ jatkuu yhä.

On aika hyvinvoinnin seuraavaan askeleeseen. Jokaisesta huolta pitävään ja oikeudenmukaiseen hyvinvointialueeseen – SDP:n johdolla.

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää