Isommat ongelmat vaativat isompia panostuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin

Nykyisen hyvinvointiyhtymän hallituksen varapuheenjohtaja Maria Mäkysen mukaan Päijät-Hämeessä tulee panostaa kiireellisesti lasten ja lapsiperheiden hyvinvointipalveluihin.

”Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta edistetään vähentämällä eriarvoisuutta ja parantamalla koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia”, Mäkynen korostaa. Hän lisää, että myös varmistamalla perheiden tuki ja mielenterveyspalvelut on suuri merkitys.

Mäkynen toimii tällä hetkellä paitsi hyvinvointiyhtymän hallituksen varapuheenjohtaja, myös hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtajana Lahdessa. Hän nostaa esiin, että Päijät-Hämeessä lasten ja nuorten syrjäytymisriski on merkittävästi suurempi kuin muualla maassa. ”Koulutuksen ulkopuolelle jääviä ja syrjäytymisriskissä olevia nuoria on Päijät-Hämeessä hälyttävän paljon – asiaan tulee puuttua”, Mäkynen toteaa. Päijät-Hämeessä on myös korkea nuorisotyöttömyys ja paljon mielenterveysongelmien takia sairauspäivärahaa saavia nuoria.

Ratkaisuja ovat ennaltaehkäisevät perhepalvelut, neuvolat ja mielenterveyspalvelut

Maria Mäkynen katsoo alueen keskeisimpien ongelmien liittyvän lasten ja nuorten hyvinvointiin. ”Ratkaisuja ovat ennaltaehkäisevät perhepalvelut, neuvolat ja mielenterveyspalvelut. Tarvitsemme varhaista tukea ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita niin lapsille kuin vanhemmillekin”, Mäkynen painottaa.

Lahdessa kasvaneen Mäkysen mielestä kadullakin näkyvät ongelmat ovat epäonnistuneen politiikan seurausta. Ylisukupolvisen pahoinvoinnin uhrit eivät kaipaa niskalenkkiä vaan tukea.

”Vaikutukset ovat merkittävät este Päijät-Hämeen elinvoimalle ja taloudelle. Ratkaisut eivät löydy talouspolitiikan kiristämisestä, työttömien kurittamisesta ja palveluiden leikkaamisesta”, Mäkynen päättää.

Maria Mäkynen

32-vuotias koulutuksen asiantuntija, sivistyslautakunnan pj ja tasa-arvon puolustaja Lue lisää ehdokkaasta

Hyvinvointivaltion kohtalonhetki

Sunnuntaina 23. päivä tammikuuta tehdään historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomen 115-vuotisessa vaalihistoriassa valitaan erilliset aluevaltuutetut päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista. Samalla eräänlaiseen päätökseen tulee vuosikymmeniä jatkunut...

Pidetään järjestöt mukana uudistuksessa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on sekä kuntien että tulevien hyvinvointialueiden lakisääteinen tehtävä. Tämä on tehtävä laaja-alaisesti yhteistyössä kolmannen sektorin sekä asukkaidensa kanssa. Sosiaali- ja terveysalan...

Valta vaaleissa valituille päättäjille

Uudessa aluehallintomallissa ei voida mennä pienten klikkien hallitsemaanpäätöksentekoon. Valta on säilytettävä vaaleilla valitulla valtuustolla ja senpäättämillä toimielimillä. Tulevissa aluevaaleissa valittavan aluevaltuuston ensimmäinen ja ehkä...

Tutustu ehdokkaisiin

Kimi Uosukainen

25-vuotias opiskelija ja hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan pj

Lue lisää

Heikki Moilanen

Olen Heikki Moilanen. Kahden jo aikuisen lapsen isä. Järjestöaktiivi.

Lue lisää

Inga-Maija Hyppölä

Aktiivinen toimija ja edunvalvoja. Kulttuuria ja liikuntaa harrastava mummo.

Lue lisää

Janne Virtanen

Lahtelainen lääkäri, luottamusmies ja sivistyslautakunnan jäsen

Lue lisää

Marjut Hakala

Perushoitaja, pääluottamusmies

Lue lisää

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Minna Lampinen

Sosionomiopiskelija, leijonaemo, kaupunginvaltuutettu

Lue lisää

Neea Similä

Tekniikkaa ja taloutta sopivassa suhteessa

Lue lisää

Pekka Komu

Maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Lahden kaupunginvaltuuston 3. vpj.

Lue lisää

Sami Korkiakoski

Sami Korkiakoski - ruohonjuuritason ihmisyyttä!

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää

Ville Kirkonpelto

34-vuotias aviomies, palveluyksikön johtaja sekä hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen

Lue lisää

Maria Mäkynen

32-vuotias koulutuksen asiantuntija, sivistyslautakunnan pj ja tasa-arvon puolustaja

Lue lisää