Isommat ongelmat vaativat isompia panostuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin

Nykyisen hyvinvointiyhtymän hallituksen varapuheenjohtaja Maria Mäkysen mukaan Päijät-Hämeessä tulee panostaa kiireellisesti lasten ja lapsiperheiden hyvinvointipalveluihin.

”Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta edistetään vähentämällä eriarvoisuutta ja parantamalla koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia”, Mäkynen korostaa. Hän lisää, että myös varmistamalla perheiden tuki ja mielenterveyspalvelut on suuri merkitys.

Mäkynen toimii tällä hetkellä paitsi hyvinvointiyhtymän hallituksen varapuheenjohtaja, myös hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtajana Lahdessa. Hän nostaa esiin, että Päijät-Hämeessä lasten ja nuorten syrjäytymisriski on merkittävästi suurempi kuin muualla maassa. ”Koulutuksen ulkopuolelle jääviä ja syrjäytymisriskissä olevia nuoria on Päijät-Hämeessä hälyttävän paljon – asiaan tulee puuttua”, Mäkynen toteaa. Päijät-Hämeessä on myös korkea nuorisotyöttömyys ja paljon mielenterveysongelmien takia sairauspäivärahaa saavia nuoria.

Ratkaisuja ovat ennaltaehkäisevät perhepalvelut, neuvolat ja mielenterveyspalvelut

Maria Mäkynen katsoo alueen keskeisimpien ongelmien liittyvän lasten ja nuorten hyvinvointiin. ”Ratkaisuja ovat ennaltaehkäisevät perhepalvelut, neuvolat ja mielenterveyspalvelut. Tarvitsemme varhaista tukea ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita niin lapsille kuin vanhemmillekin”, Mäkynen painottaa.

Lahdessa kasvaneen Mäkysen mielestä kadullakin näkyvät ongelmat ovat epäonnistuneen politiikan seurausta. Ylisukupolvisen pahoinvoinnin uhrit eivät kaipaa niskalenkkiä vaan tukea.

”Vaikutukset ovat merkittävät este Päijät-Hämeen elinvoimalle ja taloudelle. Ratkaisut eivät löydy talouspolitiikan kiristämisestä, työttömien kurittamisesta ja palveluiden leikkaamisesta”, Mäkynen päättää.

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää