Koronan jälkeinen Lahti tarvitsee reiluja ja edistyksellisiä rakentajia – meitä demareita

Ensimmäiset kuntavaalien äänestyslipukkeet leimataan tänään. Lahtelaiset käyvät vaaliuurnille poikkeuksellisessa tilanteessa raskaan koronavuoden jälkeen. Ilmassa on kuitenkin jo toivoa paremmasta –  normaalimmasta kesästä ja yhteiskunnan jälleenrakentamisesta. Oikeilla valinnoilla toivo voittaa synkkyyden ja vakaa linja poukkoilun.

Lahti ja Suomi ovat kokeneet paljon viimeisen neljän vuoden aikana. Edellinen kaupunginvaltuusto jätti nykyiselle perinnöksi Lahden Kokoomuksen leikkaavan kamreeripolitiikan hiilloksen. Oppimistulokset olivat vaarassa, varhaiskasvatusjonot pitkät, sote-palvelut juustohöylätty loppuun ja katuinvestointeja lykätty.

Lahden tilannetta pahensi Sipilän-Orpon-Soinin hallituksen kurittava talouspolitiikka, jossa muun muassa leikattiin koulutuksesta, rajattiin päivähoito-oikeutta ja heikennettiin sosiaaliturvaa. Nämä päätökset näkyivät lahtelaisten arjessa. Kylmänkalvakat leikkauslistat eivät tunteneet sosiaalista oikeudenmukaisuutta tai kutsuneet kaikkia mukaan talkoisiin. Kaikista huolta pitävä pohjoismainen hyvinvointivaltio tuntui kaukaiselta ajatukselta.

Sudenhetkestä on tultu aamunkoittoon. Tuskin kukaan enää toteaa, ettei puolueita tunnista toisistaan tai ettei valinnoilla olisi väliä. Lahti kuuluu jokaiselle sen asukkaalle ja jokaisesta kaupunkilaisesta voidaan pitää huolta, jos vain niin valitsemme.

Asioihin on kuitenkin mahdollista vaikuttaa. Lahdessa edelliset kuntavaalit olivat käännekohta. Lahden Demarien johdolla peruspalveluita on vahvistettu, päiväkoteja sekä kouluja kunnostettu terveellisiksi ja oikeudenmukaisuus otettu keskeiseksi arvoksi päätöksentekoon. Tulokset ovat näkyneet niin koululuokissa, nuorisotyönä kaduilla tai uutena tienpintana. Pian myös maan hallitus vaihtui: kikyt vaihtuivat Marinin hallituksen sosiaalisiin investointeihin ja kestävään tulevaisuuskuvaan.

Sudenhetkestä on tultu aamunkoittoon. Tuskin kukaan enää toteaa, ettei puolueita tunnista toisistaan tai ettei valinnoilla olisi väliä. Lahti kuuluu jokaiselle sen asukkaalle ja jokaisesta kaupunkilaisesta voidaan pitää huolta, jos vain niin valitsemme. Tänään alkanut kuntavaalien ennakkoäänestys on tärkeä valinnan paikka.

Valinnat vaaliuurnilla ovat näissä vaaleissa erityisen tärkeitä, koska Lahden tulevat päättäjät saavat tehtäväkseen koronapandemian jälkeisen jälleenrakennuksen. Oppimisvaje, hoitovelka ja jaksamisvelka on kirittävä nopeasti umpeen. Tämä edellyttää valittavilta valtuutetuilta sosiaalista omatuntoa, oikeudenmukaisuutta ja tulevaisuususkoa. Puolueilta se vaatii vakaata linjaa, suoraselkäisyyttä ja yhteistyökykyä. Tätä kaikkea SDP ja sen ehdokkaat ehdokkaat tarjoavat.

Viisaita valintoja vaaliuurnilla, pidetään huolta Lahdesta!

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää