Lahden Kokoomuksen koulutusleikkaukset ovat porvarihallituksen esimakua

Viime syksynä monet meistä seurasivat epäuskoisen mykistyneinä, kun Lahden kaupunginvaltuusto päätti Kokoomuksen johdolla säästää miljoonaa euroa kaupungin perusopetuksesta. Juuri sinä hetkenä, kun lasten ja nuorten hyvinvointi tarvitsi kipeimmin lisäpanostuksia koronan jäljiltä ja tiukassa paikassa työskentelevät ammattilaiset apukäsiä, kaupungin porvarienemmistö päätti leikata koulutuksesta. Ainoina yhtenäisinä valtuustoryhminä koulutusleikkauksia vastaan äänestivät SDP ja Vasemmistoliitto.

Lahden Kokoomuksen voimallisesti ajamat koulutusleikkaukset ovat vasta alkusoitto Petteri Orpon ja Riikka Purran sinimustalle porvarihallitukselle. Lahti kärsii erityisen matalasta koulutusasteesta, ja siksi koulutuksesta leikkaaminen on poikkeuksellisen vahva arvovalinta. Oikeisto summaa tämän päivän taloutta positiiviseksi tulevaisuuden osaamisen, kilpailukyvyn ja innovaatioiden hinnalla.

Lahden Kokoomuksen voimallisesti ajamat koulutusleikkaukset ovat vasta alkusoitto Petteri Orpon ja Riikka Purran sinimustalle porvarihallitukselle

Tänä keväänä Kokoomus tarjoaa samaa karvasta lääkettä Lahden sijasta koko Suomelle. Kokoomuksen ääneen lausuttuna tavoitteena on leikata julkisista palveluista seuraavien vuosien aikana yhteensä 6 000 000 000 euroa. Näistä säästöistä noin miljardi euroa toteutettaisiin leikkaamalla yleiseen hintojen nousuun sidottuja valtionmenoja, kuten sosiaaliturvaa, eläkkeitä ja koulutuksen rahoitusta.

Kokoomuksen esittämät säästöt koskisivat sosiaaliturvan ohella myös kuntien valtionosuuksia. Orpon säästölista leikkaisi väistämättä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen määrärahoja. Kokoomus leikkaisi koulutuksesta paitsi suoraan Lahden kaupunginvaltuustossa, myös välillisesti valtionrahoituksen kautta. Tämä on kestämätön ja lyhytkatseinen tie, jolla syödään sekä Lahden että Suomen tulevaisuuden rakennusmahdollisuuksia.

Näissä vaaleissa on kyse arvoista. Äänestäjällä on poikkeuksellisen selvä valinta joko Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kurjistavan leikkauslinjan ja SDP:n tulevaisuuteen panostavan linjan välillä.

Sosialidemokraatit nojaavat tulevaisuutensa korkean työllisyyden, koulutus- ja tutkimusinvestointien, hyvinvointipanostusten ja kestävän talouskasvun luomisen varaan. Rohkeudella luoda tulevaisuuden osaajia tämän päivän koulutuksella voimme pitää huolta tulevaisuuden hyvinvoinnista. SDP:llä on rohkeutta olla sinun puolellasi.

Äänestäjä, sinä ratkaiset – käytä oikeuttasi äänestää!

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää