Pidetään huolta kaikista

Varavaltuutettu Neea Similä pitää tärkeänä, että suomalainen terveydenhuolto on laadukasta ja kaikkien saatavilla. Hän haluaa, että asia on näin myös jatkossa. ”Vastuu palveluiden järjestämisestä kuuluu sote-uudistuksen jälkeenkin julkiselle sektorille, joten on vain luonnollista, että palvelut tuotetaan suurelta osin julkisesti”, Similä toteaa.

Ei kasvateta sijoittajien osinkoja verovaroin

Similä toivoo, että nyt keskityttäisiin oman palveluntuotannon kehittämiseen, eikä automaattisesti ulkoistamaan palvelutuotantoa yksityisille. ”Monikansallisilla suuryhtiöillä osakesijoittajien etu menee ikävä kyllä palveluiden käyttäjien edelle. Ei kasvateta sijoittajien osinkoja verovaroin”, hän kertoo. Similä muistuttaa, että julkisten palveluiden tuotannossa on apuna joka tapauksessa paljon paikallisia yrityksiä, esimerkiksi vanhusten kotihoidossa. ”Näiden yritysten työ on arvokasta ja niitä tarvitaan”, hän lisää.

Neea Similän mielestä Päijät-Hämeellä on hyvät mahdollisuudet tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut laadukkaasti ja tehokkaasti itse. Hänestä uuden aluevaltuuston tuleekin panostaa tähän. ”Näin myös veronmaksajilla, äänestäjillä, on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa yhteisillä varoilla tuotettavien palveluiden tasoon”, Similä toteaa.

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää