Pidetään järjestöt mukana uudistuksessa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on sekä kuntien että tulevien hyvinvointialueiden lakisääteinen tehtävä. Tämä on tehtävä laaja-alaisesti yhteistyössä kolmannen sektorin sekä asukkaidensa kanssa. Sosiaali- ja terveysalan tuhansissa järjestöissä tehdään arvokasta työtä suomalaisten terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hyvinvointistrategiassa tulee linjata järjestöyhteistyöstä heti alkuun

Sote-järjestöissä on arviolta 1,3 miljoonaa jäsentä, 500 000 vapaaehtoista, 260 000 vertaistukijaa ja 50 000 ammattilaista. Järjestöissä toimivien vapaaehtoisten työpanoksen on arvioitu vastaavaan jopa 21 000 henkilötyövuotta. Lisäksi palveluita tuottavissa järjestöissä on lähes 40 000 työntekijää Soste ry:n mukaan. Meidän tulee ehdottomasti hyödyntää tätä osaamista.

Turvataan järjestöjen toimintaedellytykset uudistuksessa. Kun palveluja kilpailutetaan, pidetään huolta siitä, että emme kilpailuta vain hinnalla ja suoritteilla, vaan painotamme laatua ja vaikutusta. Hyvinvointialueen ja kuntien tulisi sopia sote-järjestöjen avustamisen jatkumisesta ilman katkoksia. Hyvinvointistrategiassa tulee linjata järjestöyhteistyöstä heti alkuun. Linjaukset tulee tehdä pitkäjänteisesti.

Järjestöjen merkitys korostuu arjessa. Niissä hetkissä, kun kohtaamme haasteita ja tarvitsemme turvaa, lohtua tai vertaistukea. Järjestöissä on ruohonjuuritason osaamista, ja niillä on merkittävä rooli osallisuuden lisäämisessä. Pidetään järjestöt mukana ja osallistetaan ne hyvinvointialueiden valmisteluun ja toimintaan. Hyvinvointialueita ja sote-järjestöjä yhdistää sama tavoite kuin toivottavasti myös jokaista meistä aluevaaliehdokkaista -ihmisten hyvinvointi.

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää