Rohkeutta olla Sinun puolellasi

Näissä vaaleissa on kyse arvoista ja Suomen suunnasta. Vahvistammeko koulutusta, työllisyyttä ja ihmisten hyvinvointia vai leikkaammeko kasvun eväistä? Huolehdimmeko julkisen talouden kestävyydestä oikeudenmukaisella tavalla vai asetammeko hyvätuloisten veronalennukset etusijalle? Haluamme jatkaa työtä paremman ja oikeudenmukaisemman huomisen puolesta. Suomi menestyy, kun investoimme kasvun edellytyksiin, kuten koulutukseen, osaamiseen ja toimiviin palveluihin. Ihmiset ovat Suomen suurin voimavara.

SDP haluaa panostaa koulutukseen ja osaamiseen. Tällä hallituskaudella olemme laajentaneet oppivelvollisuutta toiselle asteelle, palauttaneet jokaisen lapsen oikeuden kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen, pienentäneet varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja ja investoineet koulutukseen kaikilla koulutusasteilla. Ensi vaalikaudella meidän on vahvistettava peruskoulua, jotta jokainen lapsi ja nuori saa riittävät tiedot ja taidot pärjätäkseen elämässä. Meidän on lisättävä mielenterveyspalveluita ja turvallisten aikuisten määrää niin varhaiskasvatuksessa kuin kouluissa. Jokaiselle lapselle on turvattava oikeus vähintään yhteen harrastukseen.

Haluamme jatkaa työtä paremman ja oikeudenmukaisemman huomisen puolesta

Haluamme varmistaa suomalaisten turvallisuuden kaikissa tilanteissa. Meidän on turvattava Suomen puolustuskyky ja huoltovarmuus, mutta tehtävä töitä myös arjen turvallisuuden eteen. 


Tällä hallituskaudella on säädetty seitsemän päivän hoitotakuusta ja vanhustenhoivan hoitajamitoituksesta. Ensi vaalikaudella on huolehdittava riittävistä panostuksista julkiseen terveydenhuoltoon, jotta nopea hoitoon pääsy ja laadukas hoiva toteutuvat kaikkialla Suomessa. Meidän on nostettava Suomen työllisyysastetta ja parannettava suomalaisen työelämän laatua.


Tarvitsemme enemmän sopimista ja vähemmän repimistä. Reilu sopiminen, työhyvinvointi, työn ja perhe-elämän parempi yhteensovittaminen – nämä ovat kaikki asioita, joita on edistettävä tulevalla vaalikaudella. Haluamme parantaa työntekijöiden toimeentuloa palauttamalla loputkin kiky-maksut takaisin työnantajan maksettavaksi.


Meidän on jatkettava työtä ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseksi. Samalla meidän on huolehdittava siitä, että ilmastotoimien kustannukset jakaantuvat oikeudenmukaisesti. Fossiilisesta energiasta luopumisessa on kyse myös Suomen turvallisuudesta ja huoltovarmuudesta. Oikeudenmukainen vihreä siirtymä on meille mahdollisuus luoda uutta työtä ja hyvinvointia. Suomen on oltava teknologian ja vihreän siirtymän edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Ääni SDP:lle on ääni reilumman ja inhimillisemmän yhteiskunnan puolesta. Me emme ole valmiita tekemään miljardileikkauksia ihmisille tärkeisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin, jotta hyvätuloisten veronalennukset voidaan rahoittaa. Emme myöskään ole valmiita heikentämään työntekijän oikeutta esimerkiksi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan tai reiluun ja tasapuoliseen sopimiseen. Muista käyttää äänioikeuttasi ja vaikuttaa Suomen suuntaan. SDP on sinun puolellasi.

Sanna Marin
pääministeri
SDP:n puheenjohtaja

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää