Teemme yhdessä kaikille parhaan Lahden

PIDETÄÄN HUOLTA LAHDESTA – LAHTI PITÄÄ HUOLTA MEISTÄ

Lahden demarit käyvät vaalitaistoon rakentajina ja vastuunkantajina.

Demareiden vaaliteemat ja kaupunkipoliittinen ohjelma nostavat asukkaiden tasavertaisuuden, hyvinvoinnin ja osallisuuden keskiöön. Toinen kärki on yritysten sijoittumisen ja niiden toimintaedellytysten tukeminen, johon kiinteästi liittyy koulutuspanostukset sekä työllisyyden kääntäminen kasvuun.

Heille, joilla menee heikommin, on vaikkapa päihde- ja/tai mielenterveysongelmia, vaadimme nopeampaa apua ja pidempi kestoisempaa tukea. Heidän elämänsä tulee saada käännettyä takaisin raiteilleen ja valettua uskoa tulevaisuuteen. Varhaisella välittämisellä estämme ongelmien kasautumista ja vähennämme inhimillistä kärsimystä. Välitämme toisistamme ja huolehdimme heikommista.

Arjen turvallisuus, sujuvuus ja palvelujen saavutettavuus ovat asioita, joita me demarit toimillamme edistämme. Julkinen varhaiskasvatus tulee olla aito vaihtoehto kaikille perheille. Jokaisen lähikoulun tulee olla riittävillä resursseilla toimiva maailman paras peruskoulu. Lukio- sekä ammattikoulutus on oltava niin monipuolista ja laadukasta, että ne takaavat vahvan pohjan jatko-opintoihin.

Korkeakoulutuksen uusi aikakausi Lahdessa LUT:n ja LAB:n myötä on hyödynnettävä hyvin. Yhteistyötä yritysmaailman kanssa on tiivistettävä. Lahtelaiselle opiskelijakulttuurille on annettava tilaa kasvaa omaleimaiseksi ja sitä kautta kiinnittää opiskelijat tähän kaupunkiin.

Työllisyyden kuntakokeilussa Lahdella on näytönpaikka saada vahvemmalla otteella työllisten määrä kasvuun. Tämä edellyttää myös uusia koulutuspolkuja uusien työurien synnyttämiseksi.

Lahden asema johtavana ympäristökaupunkina on alkanut iskostua osaksi kaupungin mainetta. Ympäristötietoisuus on lahtelaisille ihan tavallista arkea ja myös osa identiteettiä. Edelläkävijyys ympäristöasioissa on merkittävä vetovoimatekijä.

Myönteisellä asenteella, rakentavalla yhteistyöhengellä ja demokratiaa kunnioittaen Lahden Demarit tekevät määrätietoista työtä rakkaan kotikaupungin menestymisen eteen.

Pidetään huolta Lahdesta ja toisistamme!

Kirjoittaja on Lahden Sos.-Dem. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

Jetta Laakso

Työtä pelkäämätön ja vastuuntuntoinen vaikuttajanainen Nastolasta Lue lisää ehdokkaasta

Hyvinvointivaltion kohtalonhetki

Sunnuntaina 23. päivä tammikuuta tehdään historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomen 115-vuotisessa vaalihistoriassa valitaan erilliset aluevaltuutetut päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista. Samalla eräänlaiseen päätökseen tulee vuosikymmeniä jatkunut...

Pidetään järjestöt mukana uudistuksessa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on sekä kuntien että tulevien hyvinvointialueiden lakisääteinen tehtävä. Tämä on tehtävä laaja-alaisesti yhteistyössä kolmannen sektorin sekä asukkaidensa kanssa. Sosiaali- ja terveysalan...

Valta vaaleissa valituille päättäjille

Uudessa aluehallintomallissa ei voida mennä pienten klikkien hallitsemaanpäätöksentekoon. Valta on säilytettävä vaaleilla valitulla valtuustolla ja senpäättämillä toimielimillä. Tulevissa aluevaaleissa valittavan aluevaltuuston ensimmäinen ja ehkä...

Tutustu ehdokkaisiin

Kimi Uosukainen

25-vuotias opiskelija ja hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan pj

Lue lisää

Heikki Moilanen

Olen Heikki Moilanen. Kahden jo aikuisen lapsen isä. Järjestöaktiivi.

Lue lisää

Inga-Maija Hyppölä

Aktiivinen toimija ja edunvalvoja. Kulttuuria ja liikuntaa harrastava mummo.

Lue lisää

Janne Virtanen

Lahtelainen lääkäri, luottamusmies ja sivistyslautakunnan jäsen

Lue lisää

Marjut Hakala

Perushoitaja, pääluottamusmies

Lue lisää

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Minna Lampinen

Sosionomiopiskelija, leijonaemo, kaupunginvaltuutettu

Lue lisää

Neea Similä

Tekniikkaa ja taloutta sopivassa suhteessa

Lue lisää

Pekka Komu

Maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Lahden kaupunginvaltuuston 3. vpj.

Lue lisää

Sami Korkiakoski

Sami Korkiakoski - ruohonjuuritason ihmisyyttä!

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää

Ville Kirkonpelto

34-vuotias aviomies, palveluyksikön johtaja sekä hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen

Lue lisää

Maria Mäkynen

32-vuotias koulutuksen asiantuntija, sivistyslautakunnan pj ja tasa-arvon puolustaja

Lue lisää