Turvallisen Suomen tekijä

Kansanedustaja Mika Kari kertoo, että me kaikki kohtaamme elämässämme tilanteita, joista emme selviä yksin. Siksi hänestä on tärkeää rakentaa yhdessä kaikille turvallista Suomea. Olkoon kyse työstä, hyvinvoinnista, toimeentulosta tai turvallisuudesta, hän on Sinun puolellasi – tänään ja tulevaisuudessa.

– Näissä vaaleissa on kyse yhteiskunnan perusasioista: ihmisten hyvinvoinnista, koulutuksesta, toimeentulosta ja turvallisuudesta. Talouden ja maailman myllerrysten keskelläkin meidän on pidettävä tavoite kirkkaana, kolmatta kautta kansanedustajan toimiva Mika Kari sanoo. Hänen mielestään päättäjien ykköstehtävä nyt tehdä töitä sen eteen, että suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuus voidaan turvata eri ikäisille ihmisille – aina sote- ja hyvinvointipalveluista koulutukseen, ikäihmisten palveluihin, eläkkeisiin ja toimiviin työmarkkinoihin.

Pidetään huolta ihmisten peruspalveluista

Kari kertoo hyvinvointivaltion perusajatuksen piilevän siinä, että jokaisella on mahdollisuus hyvään ja turvalliseen elämään. -Hoitoon pääseminen tai avun saaminen ei saa jäädä lompakon paksuudesta kiinni, hän linjaa. Kari korostaa hyvien ja laadukkaiden peruspalveluiden turvaamisen edellyttävän, että niiden rahoitus, saatavuus ja henkilöstön palkkaus laitetaan kuntoon ei vain lainsäädännön tasolla vaan myös hyvinvointialueilla. – Kun Suomen väestö ikääntyy ja palvelutarve kasvaa, on uusia ratkaisuja haettava rohkeasti ja yhteistyön kautta. Päättäjiltä on voitava vaatia vastuunkantoa, Mika Kari toteaa.

Hoitoon pääseminen tai avun saaminen ei saa jäädä lompakon paksuudesta kiinni

Mika Kari haluaa palauttaa Suomen koulutuksen kärkimaaksi. – Tarvitsemme panostuksia osaamiseen ja koulutukseen aina varhaiskasvatuksesta ammatilliseen koulutukseen ja korkeakouluun. Lasten ja nuorten hyvinvoinnista ei saa leikata, Kari sanoo.

Luottamus kasvaa kokemuksesta

– Jotta voimme hoitaa yhteisiä asioita, on meillä oltava luottamus. Luottamus vahvistuu kyvystä asettua toisen ihmisen asemaan. Aiemmassa ammatissani tein työtä ihmisten parissa pitkäaikaistyöttömien työkeskuksen vetäjänä ja nuorisotyössä. Tiedän, kuinka tärkeää on kuunnella ja olla läsnä, Mika Kari sanoo.

Mika Karin mukaan politiikassa on kyse valinnoista erilaisten arvojen ja vaihtoehtojen välillä. Hänestä päättäjien työtä on arvioida, miten politiikan valinnat palvelevat eri ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten tarpeita.

– Olen toiminut pitkään niin kotikaupunkini Lahden kuin koko vaalipiirin asioiden edistämiseksi eri luottamustehtävissä ja tiedän, että kaikki lähtee yhteistyön rakentamisesta. Laaja kokemus yhteiskunnallisesta toiminnasta tuo näkemystä ja varmuutta politiikan eri päätösten tekemiseen, kansanedustaja Kari kertoo.

Millainen on turvallinen Suomi?

Mika Karille turvallinen Suomi tarkoittaa ihmisläheistä Suomea. Hänelle se on tasa-arvoinen ja toimiva hyvinvointivaltio, jossa kaikki pidetään mukana.

– Haluan tehdä jatkossakin töitä sen eteen, että meidän yhteiskuntamme on hyvinvoiva, osaava, työllistävä ja vakaa. Siis juuri sellainen Suomi, jossa meistä jokaisen on hyvä elää, tehdä töitä ja asua, Mika Kari päättää.

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme Lue lisää ehdokkaasta

Heikomman puolella oleva optimisti

Sirkku Hildén on sote-asioiden suvereeni osaaja, mutta myös paljon muuta: joustava kehittäjä, kotiseudun väkevä puolustaja sekä laulava popkorniahmatti. Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat politiikan...

Lahden Kokoomuksen koulutusleikkaukset ovat porvarihallituksen esimakua

Viime syksynä monet meistä seurasivat epäuskoisen mykistyneinä, kun Lahden kaupunginvaltuusto päätti Kokoomuksen johdolla säästää miljoonaa euroa kaupungin perusopetuksesta. Juuri sinä hetkenä, kun lasten ja...

Tutustu ehdokkaisiin

Mika Kari

Hyvä Päijät-Häme

Lue lisää

Sirkku Hildén

45-vuotias terveydenhoitaja Lahdesta

Lue lisää